Caleche automotive

Over ons

Over Caleche

Calêche is ontstaan uit een grote passie voor auto’s. Toen oprichter en eigenaar Thomas Smit net kon praten, wist hij al van bijna elk type auto alle informatie. Deze interesse werd alleen maar groter en het was dan ook logisch dat hij een bijbaantje zocht in de autowereld. Hij ging auto’s wassen bij een Jaguar-dealer. Na de eerste echte kennismaking met deze wereld wist hij het zeker: “Ik word autoverkoper”. Zodoende startte hij op zijn achttiende als student-autoverkoper.

thomas smit
Volvo cross country

Calêche Commerce auto-import

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en heeft hij in april 2016 zijn eigen auto-importbedrijf Calêche opgericht. Een aantal jaren geleden was Thomas’ vader op zoek naar een auto. Na lang zoeken en veel informeren, liet hij een auto door een Duitse merkdealer importeren. Deze manier van een auto kopen was nieuw voor zijn vader. Thomas dacht meteen: dit kan ik zelf ook. Niet veel later was Calêche geboren.

Onze merken

Thomas: “Het ondernemen is niet nieuw voor mij”

“Vóór Calêche heb ik met twee gelijkgestemden de Bijles Student opgericht. We zorgen voor 1 op 1 bijles en huiswerkbegeleiding. In totaal hebben we al bijna 450 leerlingen geholpen en we werken samen met drie scholen. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn master Arbeids- en Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Door mijn enorme autokennis, ervaring als autoverkoper en ondernemerservaring kan ik iedere klant perfect van dienst zijn en de service bieden die hij wenst.”

bmw's
Interieur Mercedes

Zo werkt het

Bent u op zoek naar een bepaald type Duitse auto of heeft u een auto gevonden die u graag geïmporteerd wilt hebben? Geen probleem Calêche helpt u graag verder en vindt uw droomauto. U hoeft ons alleen maar een opdracht te geven en wij regelen de rest; van onderhandelen tot het opstellen van contracten en van het invoeren bij een RDW-keuringsstation tot het afleveren op locatie.